Van de voorzitter

Geplaatst op donderdag 19 november 2020

Tiden hawwe tiden.

Maar het is nu wel een heel bijzondere tijd. De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Noardlike Fryske Wâlden niet op locatie, maar we verenigen ons volgende week woensdag online via Teams.

Voor ons als bestuur begint het een dagelijkse bezigheid te worden en we raken er steeds meer bedreven in. Dat was in het begin wel anders. Natuurlijk mis je heel veel in de wandelgangen en de sfeer in de groep, maar het kan ook heel waardevol zijn, scheelt een hoop reistijd en je kunt exact op tijd aansluiten.

“Voor een ledenvergadering geldt dat het echt waarde heeft wanneer er zoveel mogelijk mensen aansluiten.”

In teams kun je tot 300 mensen meenemen in de vergadering. Jammer genoeg kunnen we de Wâldsang vooraf niet met elkaar zingen, maar we kunnen wel vanaf 19.00 uur een uurtje vragen aan de voorzitter inplannen wat tevens kan dienen om samen te oefenen voor diegene die minder ervaring heeft met digitaal aansluiten.

We hebben wel wat te bespreken, want naast de begroting staat op de agenda dat we eigenlijk met energie hetzelfde willen doen als we met het ANLb hebben gedaan. Namelijk dat men ons als één bedrijf ziet. Daarvoor willen we het Plattelands Energie Bedrijf oprichten, en stemmen we graag met de ALV af hoe de statuten aangepast moeten worden want dat is aan de Ledenvergadering.

Zit je er wat over in of je digitaal woensdagavond wel aan kunt sluiten? We hebben van 19.00 tot 20.00 uur tijd ingeruimd om te oefenen. Ben je niet zeker of het lukt, vraag dan iemand om te helpen. Zorg voor goed materiaal zoals een laptop, iPad, een computer met webcam of een smartphone (tûke tillefoan).

Ik wacht op jullie op 25 november vanaf 19.00 uur. Niet met smart, maar met heel veel belangstelling om samen om 20.00 uur een hele bijzondere Algemene Ledenvergadering mee te maken.

Albert van der Ploeg

U kunt zich opgeven tot maandag 23 november door een mail te sturen aan info@noardlikefryskewalden.nl of per telefoon via nummer 0511-745200.
Daarna ontvangt u één dag voor de ALV een link om digitaal aan te kunnen sluiten.

   Naar nieuwsoverzicht