Gastheerschap Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

Recreanten laten steeds vaker de aanwezigheid van natuur in de omgeving meewegen in de keuze voor hun verblijf. Horeca- of recreatieondernemers kunnen daar de vruchten van plukken. Door gasten te betrekken bij natuur, landschap en cultuurhistorie in de omgeving bieden zij de gasten een onvergetelijk verblijf en kunnen zij zich met hun bedrijf onderscheiden. Daarnaast bouwen de ondernemers mee aan een positief imago van het gebied en stimuleren zij draagvlak voor het behoud van het landschap. Met de cursus Gastheer van het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden bieden vereniging NFW samen met IVN en RegioMarketing Toerisme (RMT) ondernemers in Noordoost-Friesland de kans om de kennis over de omgeving op te doen.


 

Vernieuwde cursus Gastheren (m/v) van het Landschap september 2023

In twee avonden en een middag leren wat het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden te bieden heeft? De vernieuwde cursus Gastheren (m/v) van het Landschap biedt deze mogelijkheid. Op maandagavond 6 november en maandagavond 13 november, gaan professionals van Landschapsbeheer Friesland vertellen over flora, fauna en cultuur-historisch perspectief. Bij de aansluitende busreis op zaterdagmiddag 25 november kunnen de deelnemers in de praktijk zien wat het landschap te bieden heeft.

Tijdens de cursus leer je hoe het Nationaal Landschap is ontstaan en vooral hoe je dat nu nog kunt zien. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de dobben, de singels en de pingoruïnes? Herken je de gekraagde roodstaart? En weet je waar je de mooiste wandeling kunt maken? Je zult verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving. 

De kosten voor deze cursus bedragen slechts €100,- per persoon. Dit is inclusief alle bijeenkomsten, locaties, koffie/thee, een gevelbordje, certificaat en aansluiting bij het landelijke netwerk. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Deze gastheren en -vrouwen van 2019 en 2022 hebben een gevelbordje en certificaat gekregen waaraan zij voor gasten herkenbaar zijn. Dit zijn:

De cursus
IVN organiseerde deze cursus in opdracht van vereniging Vereniging Noardlike Fryske Wâlden en in samenwerking met RegioMarketing en Toerisme (RMT). De cursus is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Fryslân.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vereniging via info@noardlikefryskewalden.nl.

© 2023 · Noardlike Fryske Wâlden · disclaimer · concept & realisatie door Custard on & offline communicatie