Swaddekuier 9 juli 2022: Geniet van het Nationaal Landschap

Geplaatst op donderdag 23 juni 2022

Op zaterdag 9 juli a.s. kunnen wandelaars komen genieten van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden tijdens de Swaddekuier. De routes van 10, 20 en 40 kilometer brengt de wandelaar in het hart van de Friese Wouden langs de houtwallen en elzensingels rond Twijzel en Buitenpost en de prachtige natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Vanwege het 20-jarig jubileum van onze vereniging heeft de organisatie gekozen voor het thema “Ode aan het landschap”. In die Ode bieden de boeren de wandelaars toegang tot hun landerijen die omzoomd zijn met houtwallen en elzensingels. Zij zorgen voor het behoud van het fraaie coulisselandschap. Onderweg kunnen wandelaars een rebus oplossen en een mooi fotoboek van het Nationaal Landschap winnen.

Swaddekuier
Wandelaars worden tijdens de Swaddekuier getrakteerd op entertainment. Er is muziek, zang en toneel. Deelnemers kunnen zich van tevoren inschrijven via het inschrijfformulier op de website.

Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden
Nergens in Nederland is het landschap zo goed bewaard gebleven als in het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Het kleinschalige coulisselandschap omzoomd door elzensingels en dykswâlen is een uniek gebied in Nederland. In dit landschap liggen tientallen verborgen parels van de natuur, zoals pingoruïnes, die zijn ontstaan in de permafrostbodem van de koudste periode van de Weichselijstijd. Wandelen met de Swaddekuier is een prachtig avontuur in de natuur en cultuur van dit Nationaal Landschap.

Wil je meer weten over de ontstaansgeschiedenis van de Noardlike Fryske Wâlden? Luister dan naar de podcast van organisator Jan Frans Kloosterman.

Vereniging Noardlike Fryske Wâlden organiseert verschillende activiteiten om mensen kennis te laten maken met het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Dit landschap wordt u aangeboden door de boeren.

 

   Naar nieuwsoverzicht