Start 2e editie cursus Gastheer van het landschap Noardlike Fryske Wâlden

Geplaatst op donderdag 14 oktober 2021

Let op: vanwege de coronamaatregelen is de cursus uitgesteld. Deelnemers die zich al hadden aangemeld, krijgen hierover persoonlijk bericht. Als de omstandigheden het toelaten verschuift de cursus naar 17, 24 en 31 januari en 21 februari 2022. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar dus inschrijven kan hier nog steeds.


Ben jij toeristisch ondernemer in de omgeving van Noardlike Fryske Wâlden en wil jij jouw gasten vertellen wat hier allemaal te zien en beleven is? Word dan Gastheer (m/v) van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden! Na het succes van de eerste editie in 2019, start maandagavond 22 november een nieuwe cursus ‘Gastheer van het landschap: Noardlike Fryske Wâlden’. In vier avonden kom je alles over het landschap en de bijzondere kenmerken te weten waarmee je het verblijf van je gasten kunt verrijken. Daarnaast leer je andere ondernemers kennen en bouw je samen een netwerk op.

In coronatijd hebben we het goed gemerkt: bezoekers laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Als (agro)toeristische-, horeca- of recreatieondernemer in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden kun jij hier de vruchten van plukken. Door je gasten te betrekken bij de natuur, landschap en cultuurhistorie bied je ze een onvergetelijk verblijf. Zo kun jij jouw bedrijf onderscheiden, speel je in op de behoefte van jouw gasten, bouw je mee aan een positief imago van het gebied en stimuleer je draagvlak voor behoud van het landschap.

Inhoud van de cursus
Tijdens de cursus van vier dagdelen leer je hoe het landschap is ontstaan en vooral hoe je dat nu nog kunt zien. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de dobben, de singels, de wijken en de pingo’s? Herken je de gekraagde roodstaart? En weet je waar je de mooiste wandeling kunt maken? Je zult verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving! In de cursus zit ook een module storytelling, zodat je leert hoe je een verhaal op jouw eigen manier kunt overbrengen. De vaste docent combineert theorie en praktijk. We wisselen deskundige gastsprekers uit de regio af met interactie en opdrachten en je krijgt een mooi naslagwerk mee naar huis.

Data en tijden
De cursusbijeenkomsten zijn op maandagavond: 22 en 29 november, 6 december en 17 of 24 januari. In het voorjaar van 2022 organiseren we een terugkomdag. Let op!! de data zijn gewijzigd. Zie bericht bovenaan.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deze cursus bedragen slechts €100,- per persoon. Dit is inclusief alle bijeenkomsten, locaties, koffie/thee, het lesmateriaal, een gevelbordje, certificaat en aansluiting bij het landelijke netwerk. Aanmelden kan tot en met 15 november 2021 via deze website. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen en VOL= VOL.

Landelijk netwerk
Gastheer van het Landschap is een succesvol project voor recreatieondernemers, ontwikkeld door IVN Natuureducatie in samenwerking met RECRON en Koninklijke Horeca Nederland. Inmiddels zijn landelijk meer dan 2.000 enthousiaste ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap.

Conny en Nynke zijn twee van de Gastheren van de cursus van 2019. Kijk voor alle deelnemers en meer informatie op deze pagina.

De cursus is een initiatief van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden in samenwerking met IVN Natuureducatie en Regiomarketing Toerisme Noordoost-Friesland en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Fryslân.

 

   Naar nieuwsoverzicht