Verrijk het verblijf van jouw gasten in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

Geplaatst op maandag 31 januari 2022

Maandag 7 februari a.s. start de cursus Gastheer (m/v) van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Ben jij toeristisch ondernemer in de omgeving van Noardlike Fryske Wâlden en wil jij jouw gasten vertellen wat hier allemaal te zien en beleven is? Word dan Gastheer (m/v). Na het succes van de eerste editie in 2019, start maandagavond een nieuwe cursus. In vier avonden kom je alles te weten over het landschap en de bijzondere kenmerken waarmee je het verblijf van je gasten kunt verrijken. Daarnaast leer je andere ondernemers kennen en bouw je samen een netwerk op. Deze cursus is een initiatief van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden in samenwerking met IVN Natuureducatie en Regiomarketing Toerisme Noordoost-Friesland (RMT). Inschrijven kan via www.rmtnof.nl. Er is nog een aantal plaatsen vrij.

In coronatijd is het goed te merken: bezoekers laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Als (agro)toeristische-, horeca- of recreatieondernemers in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden kun je hiervan de vruchten plukken. Door jouw gasten te betrekken bij de natuur, landschap en cultuurhistorie bied je ze een onvergetelijk verblijf.

Inhoud van de cursus
Tijdens de cursus van vier dagdelen leer je hoe het landschap is ontstaan en vooral hoe je dat nu nog kunt zien. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de dobben, de singels, de wijken en de pingoruïnes? Herken je de gekraagde roodstaart? En weet je waar je de mooiste wandeling kunt maken? Je zult verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving! In de cursus zit ook een module storytelling, zodat je leert hoe je een verhaal op jouw eigen manier kunt overbrengen.

De vaste docent combineert theorie en praktijk. We wisselen deskundige gastsprekers uit de regio af met interactie en opdrachten en je krijgt een mooi naslagwerk mee naar huis.

Data en tijden
De cursusbijeenkomsten zijn op maandagavond: 7 en 14 en 28 februari en 14 of 21 maart. In het voorjaar van 2022 is er een terugkomdag.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deze cursus bedragen slechts €100,- per persoon. Dit is inclusief alle bijeenkomsten, locaties, koffie/thee, het lesmateriaal, een gevelbordje, certificaat en aansluiting bij het landelijke netwerk. Aanmelden kan nog deze week via www.rmtnof.nl. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen en VOL= VOL.

Landelijk netwerk
Gastheer van het Landschap is een succesvol project voor recreatieondernemers, ontwikkeld door IVN Natuureducatie in samenwerking met RECRON en Koninklijke Horeca Nederland. Inmiddels zijn landelijk meer dan 2.000 enthousiaste ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap. De cursus in deze regio is een initiatief van vereniging Noardlike Fryske Wâlden in samenwerking met IVN Natuureducatie en Regiomarketing Toerisme Noordoost-Friesland en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Fryslân. Kijk voor meer informatie ook op www.noardlikefryskewalden.nl en www.ivn.nl/gastheervanhetlandschap

De cursus stond al eerder gepland maar kon vanwege de coronamaatregelen toen niet doorgaan.

Conny en Nynke zijn twee van de Gastheren van de cursus van 2019. Kijk voor alle deelnemers en meer informatie op deze pagina.

De cursus is een initiatief van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden in samenwerking met IVN Natuureducatie en Regiomarketing Toerisme Noordoost-Friesland en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Fryslân.

 

   Naar nieuwsoverzicht