Gerrie Visser benoemd tot algemeen secretaris vereniging Noardlike Fryske Wâlden 

Geplaatst op donderdag 21 april 2022

Gerrie Visser wordt per 1 oktober 2022 benoemd tot de algemeen secretaris/directeur van het bureau van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Zij neemt dan officieel het stokje van Wout van Vulpen over. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijke bijeenkomst waarmee het 20-jarige bestaan van de vereniging wordt gevierd. In juli komt zij al in dienst van de vereniging voor een inwerkperiode. De benoeming is gepresenteerd tijdens de Algemene Ledenvergadering die 20 april jl. plaatsvond.

Gerrie Visser (49) is een boerendochter uit Broeksterwâld en werkte als zelfstandige projectleider en/of fondsenwerver o.a. voor verschillende agrarische- en culturele projecten zoals Living Lab Fryslân, Stichting Nootstroom, Pier21 en Stichting Brave New World Producties. Zij zal leiding gaan geven aan de samenwerking tussen de gebieds- en samenwerkingspartners rond het Particulier en Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer, de projecten voor een duurzame landbouw en de profilering van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden samen met het team van negen (parttime) medewerkers op het bureau van de vereniging in Buitenpost.

Gerrie Visser: “Naast de betrokkenheid bij de culturele sector was ik in mijn werk voor Living Lab Fryslân betrokken bij de huidige transitie van de landbouw. De combinatie van deze sectoren heeft mij geleerd om met een bredere blik naar zaken te kijken. Graag benut ik mijn ervaringen om voor de leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden in het Nationaal Landschap, de regio van mijn ‘thús wêzen’, te werken aan de toekomst van het gebied en in het bijzonder aan een toekomstbestendige agrarische sector midden ‘in ‘e Mienskip’.

Vertrek Wout van Vulpen
Wout van Vulpen heeft de functie van algemeen secretaris/directeur ruim twee jaar vervuld. Daarvoor was hij ruim acht jaar bestuurslid en secretaris van de vereniging en betrokken bij de professionalisering van het (Agrarisch) Natuur & Landschapsbeheer.

   Naar nieuwsoverzicht