GEANNULEERD: Doe mee aan De Wâldenstriid in de Noardlike Fryske Wâlden

Geplaatst op vrijdag 20 mei 2022

Update: Helaas hebben we De Wâldenstriid van 11 juni vanwege te weinig belangstelling moeten annuleren. We geloven dat dit concept kan werken en kijken of we het op een ander moment wel kunnen organiseren.

Welk team wint de ‘striid’ fan de Wâlden? Wie maakt het beste raster? Zaagt het snelst door een boomstam, zet binnen no time de kettingzaag en de plasdraspomp startklaar en wint het trekkerparcours? Vereniging Noardlike Fryske Wâlden organiseert op zaterdag 11 juni 2022 de eerste editie van ‘De Wâldenstriid’. Deze competitie voor teams van 4 tot 6 personen vindt plaats in een weiland van de familie Zeinstra aan de Rijksstraatweg 16 in Noardburgum. Er zijn verschillende opdrachten waarbij het gaat om kennis, sterk en slim zijn maar ook om samenwerken. Teams met deelnemers van 16 t/m 35 jaar kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden bij de vereniging via info@noardlikefryskewalden.nl.

 

Vereniging Noardlike Fryske Wâlden wil met dit evenement jongeren meer betrekken bij de uitvoering van het landschaps- en weidevogelbeheer. Het belooft een gezellige en actieve middag te worden waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en strijden om de prijzen. Het programma start om 13:00 uur en zal rond 17:00 uur afgesloten worden met een drankje en een warme hap. De organisatie gebeurt in samenwerking met Agrarische Jongeren Fryslân, Veldboom Outdoor en vele vrijwilligers. Het evenement is medemogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Fryslân. Kijk voor meer informatie ook op www.noardlikefryskewalden.nl/waldenstriid

Vrijwilligers gezocht
Wil je helpen om deze dag in goede banen te leiden en de deelnemers aanmoedigen? Meld je dan aan als vrijwilligers. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding.

Kom aanmoedigen!
Naast de strijdende jongeren is publiek ook van harte welkom om de teams aan te moedigen en mee te genieten van deze dag. Zo zijn er op het terrein activiteiten als de kop van jut, spijkerslaan, overall-hangen en een springkussen. Er is voor ieder wat wils.

In 2022 bestaat de vereniging 20 jaar. De Wâldenstriid is één van de jubileumactiviteiten.

Foto’s: RTV NOF

   Naar nieuwsoverzicht