Evenementen

Vanuit de vereniging Noardlike Fryske Wâlden werken we mee aan de organisatie van evenementen waarmee we bezoekers laten kennismaken met het landschap.
Begin juli is de Swaddekuier een wandeltocht met afstanden van 10, 20 en 40 km met routes door de prachtige natuur van het Nationaal Landschap de Noardlike Fryske Wâlden waarin heel veel van de eeuwenoude cultuur van het landschap is te zien en mee te maken. Door de beperkingen van corona is ook in 2021 De Swaddekuier afgelast. Wel heeft de organisatie een alternatief bedacht waarbij twee routes te wandelen zijn met de Izi Travel App. Lees hierover meer op de website van De Swaddekuier.

Daarnaast vindt ieder jaar in augustus Brommels! plaats waarin de traditie van het bramenplukken in de Fryske Wâlden op de kaart wordt gezet. Letterlijk! Met gratis bramenplukken in het boerenland en tal van activiteiten voor jong en ouder. Een aantal leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden stelt tijdens deze evenementen hun bedrijf open voor publiek en organiseren diverse activiteiten.

© 2024 · Noardlike Fryske Wâlden · disclaimer · concept & realisatie door Custard on & offline communicatie