Vier Boer & Breakfast geopend in de Noardlike Fryske Wâlden

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018

‘Bijzonder, gastvrij genieten bij de boer!’ dat is het uitgangspunt voor het nieuwe concept ‘Boer & Breakfast’. Een initiatief van agrarische natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) om boerenbedrijven te stimuleren een overnachtingslocatie te starten naast het bedrijf.

Het stimuleren van de opstart van deze overnachtingslocaties komt uit de wens van de vereniging om bezoekers dichterbij het Nationaal Landschap te brengen. Leeuwarden – Fryslân 2018 wordt daarin benut als vliegwiel, en met succes: er zijn inmiddels vier gloednieuwe Boer & Breakfast accommodaties geopend in de Noardlike Fryske Wâlden.

Boer & Breakfast Kleijn Berkensteijn – Kootstertille

Aan het einde van een 500 meter lange privéweg in Kootstertille vind je het prachtige Klein Berkensteijn, de Boer & Breakfast van Reinoud Koster en Griet Heeg. Rust, stilte, een prachtig uitzicht en Friese paarden zijn de unieke kenmerken van deze accommodatie. ,,Gasten kunnen bij ons in de eerste plaats genieten van de rust en de ruimte. Het coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden biedt daarnaast in onze nabijheid optimaal gelegenheid om te wandelen of fietsen.’’

Boer & Breakfast Het Hooihuis – Kootstertille

Voor de unieke overnachtingsbeleving op het boerenbedrijf, slaap je in het oude vuurhuis van Jappie Hooisma en Ingrid van Huizen. Op dit dynamische boerenbedrijf maak je kennis met het echte boerenleven en haal je in de ochtend verse eieren uit kippenhok ‘Villa Kakelbont’. ,,De Boer & Breakfast ligt naast onze boerderij, in de ochtend word je wakker van de bedrijvigheid op het erf en met het geluid van koeien op de achtergrond.’’ Het oude vuurhuis is in 2018 volledig gerenoveerd.

Boer & Breakfast ‘t Hûske – Jistrum

Aan het begin van een onverharde weg in het gebied van de hoge Es ligt de prachtige boerderij van Jan en Aukje Douma. Deze prachtige Boer & Breakfast ligt midden in een divers wandelgebied. De accommodatie van Jan en Aukje is een echt (t)huis. ,,Groot, maar toch ook klein.’’ Het biedt dan ook voldoende ruimte voor twee personen, met een volledig ingerichte keuken en een nieuwe badkamer.

Boer & Breakfast De Sweach – Kollumerzwaag

Aan de rand van Veenklooster vind je de kleinschalige geitenboerderij van Rogier en Rianne de Groot. De bezoeker overnacht in een volledig gerenoveerde Pipowagen, met uitzicht op de geiten. ,,Wij willen de beleving van onze geitenboerderij graag overbrengen op onze bezoekers. Maar ook mensen laten genieten van het coulisselandschap, de verborgen parel van Friesland.’’ Tijdens een overnachting kunnen bezoekers genieten van ambachtelijke producten van geitenmelk en de verwerking hiervan.

De Nije Miensker

De vereniging NFW heeft met een aantal gebiedspartijen de handen ineengeslagen om namens de regio Noordoost Friesland een gezamenlijk plan voor Leeuwarden – Fryslân 2018 neer te leggen. Het project Boer & Breakfast is onderdeel van De Nije Miensker. Dit totaalproject gaat over het herstellen van de verbinding tussen de mienskip en de miensker, letterlijk door kunst, cultuur, landschap en biodiversiteit aan elkaar te verknopen.

Foto’s door: Marcel van Kammen

   Naar nieuwsoverzicht