Prachtig verrassingsoptreden Iris Kroes in de Noardlike Fryske Wâlden

Geplaatst op maandag 28 oktober 2019

Iris Kroes hield afgelopen zaterdag, als ambassadeur van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden, een prachtig verrassingsoptreden voor een select gezelschap in Vogelkijkhut De Havik in Noardburgum.

De aanwezigen waren de winnaars van een actie van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Zij hadden toegangskaarten gewonnen door in een paar zinnen te vertellen wat zij zo bijzonder aan de Noardlike Fryske Wâlden vinden.

De bezoekers werden ontvangen in de tuin bij de vogelkijkhut. Via het licht van fakkels volgde de groep een korte route door het landschap. Halverwege begroette verhalenverteller Willem Riemersma de groep met een lokaal drankje. Hij vertelde het verhaal van dokter Wopke en over de kruiden die zorgden voor genezing. Daarna liep de groep naar de knusse vogelkijkhut waar Iris Kroes hen opwachtte. Iris zong prachtige nummers van haarzelf en, op verzoek, van andere artiesten en ook de Wâldsang die het publiek uit volle borst meezong. Het laatste nummer speelde ze helemaal in het donker en zo kwam er een einde aan dit unieke optreden in de Nacht van de Nacht.

Albert van der Ploeg, voorzitter van de vereniging: “Wij willen in deze Nacht van de Nacht de mensen bewust maken van het bijzondere landschap en het belang van de duisternis voor alles wat hier leeft: insecten en dieren maar ook de mensen zelf. Ook zij hebben baat bij het donker”.

De vereniging Noardlike Fryske Wâlden organiseerde deze actie samen met Hillie en Sije van der Veen, de eigenaren van Vogelkijkhut De Havik.

   Naar nieuwsoverzicht