Ontdek het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden met de toeristengids

Geplaatst op donderdag 20 juni 2019

De Noardlike Fryske Wâlden in het noordoosten van Fryslân is een Nationaal Landschap. Het gebied dankt deze titel aan de unieke combinatie van landbouwgrond, natuur en cultuurhistorie. Het eeuwenoude coulisselandschap met pingo’s, elzensingels en houtwallen is vrijwel intact gebleven. Dit smûke (knusse) landschap is bijna nergens in Europa te vinden. Kenners roemen de grote variatie aan planten en dieren. Met de uitgave van een toeristengids nodigt de vereniging Noardlike Fryske Wâlden iedereen uit het kleinschalige coulisselandschap met zijn rijke biodiversiteit te ontdekken!

In de 12 pagina’s tellende brochure staan handige tips over wandelen, fietsen, varen, paardrijden en overnachten in het prachtige Nationaal Landschap. Bezoekers kunnen op die manier het unieke coulisselandschap verkennen. Zo wordt het 165 km lange Streekpad, fietsroutenetwerk Noordoost Fryslân, natuurgebied het Bûtenfjild en de men- en ruiterroutes beschreven net zoals de mogelijkheden voor overnachtingen en activiteiten bij de boer. Ook de Swaddekuier en Brommels! ontbreken niet in deze handzame brochure.
De toeristengids is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Fryslân

Gratis verkrijgbaar
De toeristengids is gratis verkrijgbaar bij verschillende restaurants, musea en bezienswaardigheden in Noordoost-Fryslân. De gids is ook hier te downloaden. Eigenaren van een toeristische locatie of informatiepunt die graag (gratis) meerdere exemplaren ontvangen kunnen contact opnemen met de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Dat kan telefonisch via tel. 0511 – 74 52 00 (op werkdagen van 09.00 tot 12:00 uur) of per e-mail info@noardlikefryskewalden.nl.

   Naar nieuwsoverzicht