Gezocht vrijwilligers voor de Argus-telling,

Geplaatst op vrijdag 03 mei 2019

In maart dit jaar is in het Posthuis Theater te Heerenveen de eerste workshop “Insecten in het agrarisch gebied en de Argus-telling” gehouden.

Voor wie er de eerste keer niet bij kon zijn, is dit een nieuwe kans! Er wordt namelijk een herhalingsworkshop georganiseerd op dinsdag 14 mei a.s. die gehouden wordt in:

 het Posthuis (deze keer de Sociëteitszaal) te Heerenveen

inloop:                 19.00 uur,

start:                    19.30 uur en

afsluiting:           21.30 uur.

 Met de resultaten van de tellingen hopen we o.a. de positieve effecten van het toepassen van ANLb pakketten in Friesland vast te kunnen stellen.

 Hiervoor werken we, ELAN, It Lege Midden en NFW samen met De Vlinderstichting en de provincie Friesland.

We beginnen dit jaar met het tellen van de argusvlinder, de groene glazenmaker en krabbescheer: de zogenaamde Argus-telling.

Dit gebeurt met een telmethode waarbij vlinders of libellen een aantal keren per jaar op vaste routes worden geteld.

Krabbescheer wordt slechts één keer per jaar geteld. Het tellen kan door terreineigenaren of boeren zelf, familieleden of geïnteresseerde vrijwilligers gedaan wordenLink voor meer informatie

 

We zoeken dus nog meer enthousiaste mensen die de tellingen willen gaan uitvoeren. Doe u mee? Kom dan op dinsdag 14 mei a.s. vanaf 19.00 – 21.30 uur naar het Posthuis Theater in Heerenveen.

Graag opgeven vóór 10 mei via een mail naar info@noardlikefryskewalden.nl of een telefoontje – tel.nr. 0511-745200 – op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur.

 

   Naar nieuwsoverzicht