Bezoekers Brommels! genoten van traktatie jarige vereniging Noardlike Fryske Wâlden

Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2022

Dit jaar viert de vereniging Noardlike Fryske Wâlden haar 20ste verjaardag. Om die reden trakteerde afgelopen zaterdag voorzitter Albert van der Ploeg de bezoekers van bramenfestijn Brommels! Op het erf van Zorgboerderij De Witrik in Twijzelerheide was een mooi gezelschap van bramenplukkertjes bijeengekomen om de traktatie zelf te versieren. Daarna werd er heerlijk gesmuld van de zoete bramen, geplukt uit de elzensingels en houtwallen rondom het erf.

Op de boerderij in Twijzelerheide wordt het zeldzame Fries Hollandse ras en daarmee de kleurslag witrik in stand gehad. Daarnaast wordt er op de zorgboerderij dagbesteding gegeven aan volwassenen en ouderen. Pytsje en de vrijwilligers hadden het bedrijf opengesteld voor belangstellenden. Voor jong en oud was er van alles te zien en te doen. Alles onder toeziend oog van de witrikkoeien en -kalfjes in het weiland.

Ook bij vele andere leden van de vereniging werden bramen geplukt. Bij bestuurslid Pier Jan Boersma reden veel bezoekers mee op de boerenwagen en ook bij Johannes Marinus werden aanwezigen met op een echte boerenkar naar de pingo in het coulisselandschap gereden.

   Naar nieuwsoverzicht