LandschapsSymfonie

Geplaatst op

De Noardlike Fryske Wâlden, een bijzonder landschap van graslanden, omringd door elzensingels, dykswallen en pingo’s. Een gebied met unieke flora en fauna en veel biodiversiteit. Agrarische natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden wil dit graag aan iedereen laten zien, aan de mensen die er wonen en aan bezoekers van buitenaf.

Dit doen zij samen met een professioneel cultureel team en de inwoners van dit bijzondere gebied de dans- en muziekvoorstelling LandschapsSymfonie op zaterdag 1 september 2018. De bomen vormen coulissen, het boerenland het toneel. De geluiden en bewegingen van het landschap, de boeren, hun vee, de natuur en de mensen die er wonen, zijn de inspiratiebronnen.

Boer, danser of andere vrijwilliger?
Jij, als inwoner of als niet-inwoner van de Noardlike Fryske Wâlden krijgt de kans om mee te werken aan deze voorstelling. Dus ben jij een boer(in), danser(es) of andere vrijwilliger, en wil je tijdens de voorstelling voor of achter de coulissen van het landschap staan? Meld je dan aan via landschapssymfonie@gmail.com.

De voorstelling zal plaatsvinden voorafgaand aan het straatfestival Easterbarren in Eastermar. Het is tevens één van de projecten van het community-art programma de Reis van Keunstwurk, dat uitdagende ideeën en initiatieven uit de Friese samenleving helpt realiseren. De Reis is onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018. De LandschapsSymfonie wordt mede mogelijk gemaakt door Muz Theater, Rabobank Drachten en Rabobank Noordoost Friesland.

   Terug naar de overzichtpagina