Wandel tijdens het Weide Sompe Wâldwykein mee over het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden (4 km)

Geplaatst op dinsdag 10 september 2019

Vlakbij de Sintrale As zijn prachtige wandelpaden door het ‘smûke’ coulisselandschap te vinden. Laat je verrassen en loop op zaterdag 21 september een stukje van het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden. De wandeling start om 16:00 uur met een ontvangst bij Mts. Zeinstra, Rijksstraatweg 16 in Noardburgum. Daarna loopt de groep een stuk van 3 km over het Streekpad. Jacob Bijlsma van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) geeft tijdens de wandeling een uitleg over het coulisselandschap en de rijke flora en fauna.

Verloting wandelgidsen
Het Streekpad van Wandelnet is een 165 km lange routestructuur door het Nationaal Landschap. De volledige route staat beschreven in de wandelgids ‘Streekpad Noardlike Fryske Wâlden’. Deze gids vertelt het verhaal over het Nationaal Landschap, dat wordt getypeerd door kleinschalig boerenland opvallend door zijn kleine percelen, omzoomd door houtwallen, elzensingels en braamstruiken. Daarnaast vind je in de gids de rijke cultuurhistorie van het Nationaal Landschap. Tijdens de wandeling verloten we 3 gidsen onder de deelnemers die zich via de vereniging Noardlike Fryske Wâlden hebben aangemeld.

Aanmelden
Iedereen is van harte welkom. Trek stevige schoenen aan want een deel gaat over onverharde paden. Deelname is gratis en aanmelden kan via e-mail info@noardlikefryskewalden.nl of telefonisch tussen 09:00 en 12:00 uur op tel. 0511 – 745200.

Streekpad Noardlike Fryske Wâlden
Het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden is een initiatief van de vereniging NFW en in samenwerking met de landelijke stichting Wandelnet en initiatiefnemers Jaap en Anneke Jongejan ontwikkeld.

Weide Sompe Wâldwykein ‘Beleef gebiedsontwikkeling De Centrale As’
De wandeling is een activiteit tijdens het Weide Sompe Wâldwykein waarmee De Centrale As de omgeving wil laten zien, ervaren en beleven wat er, tot nu toe, is gedaan. Na de aanleg van de Sintrale As is er veel gedaan om het gebied rondom de weg te versterken. Er is nieuwe natuur ontwikkeld en er zijn nieuwe fietspaden, wandelpaden, menpaden en ruiterpaden aangelegd.

   Naar nieuwsoverzicht