NatuurMerke bij paviljoen de Leyen

Geplaatst op donderdag 01 september 2022
De Leijen is een ‘NatuurMarke’ in de Noardlike Fryske Wâlden. Wa kin de Leijen net? Met dit project wordt er ingezet op meer natuurbeleving en -bescherming. De mienskippen van Eastermar, Rottefalle, de Pein, Sumar, de Tieke en andere dorpen rond de Leijen geven nu al ‘stem en gezicht’ aan het natuurwerk samen met diverse organisaties. Denk aan de fûgelwachten, de sportvisserij, de Noardlike Fryske Wâlden, Natuureducatie, skoallen, Staatsbosbeheer, het Wetterskip en vele anderen.

De NatuurMerke
Zij doen dit door aankomend weekend bij kramen verhalen te vertellen, korte excursies aan te bieden, spelletjes te spelen en proefjes te laten zien. Ook zijn er Natuer-hapjes en drankjes van It Paviljoen en van de Bio-Bar. Het culturele programma, door lokale artiesten, zorgt voor verwondering, verbinding tussen mens en natuur en zet aan tot dialoog.

Op zondag 4 september is bestuurslid Pier Jan Boersma spreker tijdens het Natuercafé van deze NatuurMerke bij paviljoen de Leyen.
Bekijk hier het dagprogramma van zondag september 

Dit project is onderdeel van IIS, het Mienskipsproject van Arcadia. IIS is een productie van Arcadia en Keunstwurk en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Prins Bernhard Cultuurfonds en Univé.

 

   Naar nieuwsoverzicht