Theo Mulder ontvangt Douwe Hooglandprijs vereniging Noardlike Fryske Wâlden

Geplaatst op woensdag 13 juli 2022

Vandaag reikte Albert van der Ploeg, voorzitter van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden de Douwe Hooglandprijs 2021 uit aan Theo Mulder van Mulder Agro B.V. De jury koos voor hem “vanwege zijn enthousiaste betrokkenheid bij vele projecten en zijn inzet voor systeemverandering van de agrarische sector. Hij is de promotor van de ‘Boer als apotheker van de toekomst’ en de verbetering van de bodemkwaliteit en weet daarbij mensen te boeien en te inspireren. Zijn visie om met lokale biomassa de bodem te bemesten en breder te kijken dan alleen naar stikstof, fosfaat en kalium, biedt kansen voor het bodemleven. Ook is hij de man achter Symphony of Soils. Theo is een vaak en graag geziene deelnemer aan bijeenkomsten zoals de themagroep Landbouw, Milieu, Water en Economie van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden.”

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een veldbijeenkomst van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden bij Mts. Broersma – van der Noord in Damwâld. Aan de prijs is een bedrag van 250 euro verbonden waarvoor hij een nieuwe publieksactiviteit kan ontwikkelen.

Jury
De jury 2021 bestond uit Douwe Hoogland, voorzitter van de jury en Folkert van der Veen, bestuurslid van de NFW-afdeling It Kollumer Grien en Pier Jan Boersma, bestuurslid van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden.

Douwe Hooglandprijs
De vereniging Noardlike Fryske Wâlden reikt sinds 2015 de Douwe Hooglandprijs uit aan personen of organisaties die het belang van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer en het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden uitdragen. De prijs is vernoemd naar Douwe Hoogland die van 2006 tot en met 2014 voorzitter van de vereniging was en veel voor de ontwikkeling van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer heeft betekend.

   Naar nieuwsoverzicht