Campagne ‘Wat zullen we nou beleven?’ krijgt vervolg

Geplaatst op vrijdag 06 november 2020

Het gaat niet goed met de biodiversiteit. Daarom krijgt de biodiversiteitscampagne ‘Wat zullen we nou beleven?’ een vervolg. In november en december wordt de afnemende biodiversiteit in Fryslân onder de aandacht gebracht met allerlei ludieke acties. De campagne is deze week gestart met een pootactie waarbij er ruim tienduizend sneeuwklokjesbollen in héél de provincie zijn gepoot.

Wat zullen we nou beleven
Een grote groep organisaties, waaronder terrein beherende, agrarische, maatschappelijke, culturele,
natuur- en landschapsorganisaties, onderwijsinstellingen, de Provincie Fryslân en een groot aantal
Friese gemeenten zoeken de samenwerking op om het belang van biodiversiteit te benadrukken met
de campagne ‘Wat zullen we nou beleven?’. Ook Vereniging Noardlike Fryske Wâlden ondersteunt deze campagne van harte en streeft naar meer biodiversiteit.

Het belang van biodiversiteit
Zonder biodiversiteit valt er niets te beleven. Dat is de boodschap van de campagne. Samen met Malta bungelt Nederland in de Europese Unie onderaan de biodiversiteitsladder. In Nederland is de kwaliteit en kwantiteit van de natuur met zo’n 85 procent afgenomen ten opzichte van de oorspronkelijke situatie. Het Europese gemiddelde ligt op zo’n 60 procent afname. De afname van biodiversiteit heeft gevolgen voor het dagelijks leven. Dat die link tussen dagelijkse zaken en biodiversiteit op het eerste gezicht niet duidelijk is, is niet zo gek. Tijdens de campagne wordt de link tussen biodiversiteit en het dagelijkse leven op ludieke wijze duidelijk gemaakt.

Alle informatie over de campagne is te vinden op: www.watzullenwenoubeleven.nl

   Naar nieuwsoverzicht