Gastheerschap Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

Recreanten laten steeds vaker de aanwezigheid van natuur in de omgeving meewegen in de keuze voor hun verblijf. Horeca- of recreatieondernemers kunnen daar de vruchten van plukken. Door gasten te betrekken bij natuur, landschap en cultuurhistorie in de omgeving bieden zij de gasten een onvergetelijk verblijf en kunnen zij zich met hun bedrijf onderscheiden. Daarnaast bouwen de ondernemers mee aan een positief imago van het gebied en stimuleren zij draagvlak voor het behoud van het landschap. Met de cursus Gastheer van het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden bieden vereniging NFW samen met IVN en RegioMarketing Toerisme (RMT) ondernemers in Noordoost-Friesland de kans om de kennis over de omgeving op te doen.

In de cursus leren de ondernemers over de natuur, het landschap en de recreatieve mogelijkheden in het Nationaal Landschap. Zo leren ze het verhaal over de dobben en de singels en waar je de mooiste wandeling kunt maken. Ook een module over storytelling is onderdeel van deze cursus. Samen met de andere deelnemers bouwen de deelnemers aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van dit bijzondere gebied uitdragen.

Programma
De cursus bestaat uit vier avonden waarbij de theorie en praktijk zoveel mogelijk worden gecombineerd: een vaste docent, gastsprekers uit de regio, interactie en opdrachten, binnenkijken bij deelnemers en een excursie door het landschap. De eerste editie van de cursus vond plaats in de winter van 2019. De tweede editie staat inmiddels ook gepland en de inschrijving is geopend. Meer hierover leest u hier.

De gastheren en -vrouwen van 2019 hebben een gevelbordje en certificaat gekregen waaraan zij voor gasten herkenbaar zijn.


De cursus
IVN organiseerde deze cursus in opdracht van vereniging Vereniging Noardlike Fryske Wâlden en in samenwerking met RegioMarketing en Toerisme (RMT). De cursus is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Fryslân.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vereniging via info@noardlikefryskewalden.nl.