Ronnie Pander

ambassedeur_ronniepander

“De Noardlike Fryske Wâlden is een mooi en vredig gebied.”

Ronnie Pander uit Surhuisterveen, oud-profvoetballer en jeugdtrainer bij SC Heerenveen: “Om de zoveel meter boomwallen en elzensingels. Dat maakt de Noardlike Fryske Wâlden uniek. Ik vind het een heel mooi en vredig gebied. De diversiteit in de natuur begin ik ook steeds meer te waarderen. Waardering heb ik ook voor de boeren die het landschap netjes houden. Als je er langs rijdt heb je er geen weet van hoeveel inzet het vergt om het landschap te onderhouden.

Ik ben een echte Wâldpyk. Ik kom uit Harkema en woon nu hemelsbreed maar een klein stukje verderop in Surhuisterveen. Korte tijd heb in Groningen gewoond, maar altijd gezegd dat ik terug wilde naar de Wâlden. Mijn familie woont hier en ik houd van de mentaliteit van de mensen.

“Ik heb waardering voor de boeren die het landschap netjes houden.”

De Noardlike Fryske Wâlden kent veel mooie plekjes. Als ik op de racefiets stap zie ik onderweg zoveel moois, waarbij ik altijd denk ‘hier kom ik te weinig’. Mijn absolute favoriet is de Mûntsegroppe bij Harkema. Schitterend met die vele kilometers aan zandpaden.”